Bij een ‘eigen’  leven hoort een ‘eigen’ afscheid.

Jaren geleden vroeg ik me regelmatig af of werken in de uitvaartbranche iets voor mij zou zijn. Na een oriëntatiedag besloot ik de opleiding voor uitvaartleider te volgen bij opleidingsinstituut Docendo in Geldermalsen. Vrij snel daarna ben ik gaan werken in de overledeneverzorging, waar ik veel kennis en ervaring heb opgedaan in het verzorgen van de overledene en het omgaan met nabestaande vlak na het overlijden van hun dierbare. Na enkele jaren dit werk gedaan te hebben, ben ik mijn eigen uitvaartonderneming begonnen. Mijn onderneming bestaat nu uit een team van 3 medewerkers, waarbij ik het gezicht naar buiten ben. Als u belt voor informatie of een melding van overlijden dat krijgt u altijd mij aan de telefoon.

Het werk van uitvaartverzorgster is wat ik zocht; het contact met de families, het geven van persoonlijke aandacht en het zorgvuldig regelen van alles wat nodig is in een moeilijke periode. Ik merkte hoe belangrijk het is om de tijd te nemen, en hoe zeer dit wordt gewaardeerd door nabestaanden. De dankbaarheid maakt dat mijn passie en gedrevenheid alleen maar groeit.

Een uitvaart kun je maar één keer goed doen. Tot op de dag van vandaag zet ik daarom alles in het werk om de betrokkenen met een goed gevoel terug te laten kijken op het afscheid van hun dierbare. Hopelijk halen ze hier troost en kracht uit, zodat ze weer verder kunnen.

“Een team met het hart op de juiste plaats en waar niets te veel is. De persoonlijke aandacht en net dat beetje extra maakte de uitvaart een dag om nooit meer te vergeten.”

Informeel, ondersteunend en persoonlijk

Mijn werkwijze is informeel; ondersteunend waar nodig en zelf laten doen waar gewenst. Het is voor mij vanzelfsprekend met u mee te denken en mij, tijdens de voorbereidingen en de uitvaart zelf, mee te bewegen in uw stijl van afscheid nemen. Ik hecht veel waarde aan een professionele, persoonlijke benadering en kijk goed naar de gewenste sfeer. Het regelen en uitvoeren van de uitvaart vindt plaats in zorgvuldig overleg met de nabestaanden en volgens de wensen van de overledene. Deze respectvolle benadering past bij mijn levensvisie, wie ik ben en wat ik belangrijk vind.

 

Ontzorging in een drukke en emotionele periode

Tijdens een drukke en emotionele periode doe ik er alles aan u te ontzorgen, zodat u zich volledig kunt richten op het rouwproces. Tegelijkertijd draag ik ideeën aan en inspireer mensen om, als ze daar behoefte aan hebben, actief mee te denken. Samen met u geef ik inhoud aan de ceremonie om te komen tot een mooie herinnering aan uw dierbare.

 

“Wij hebben de persoonlijke benadering zeer op prijs gesteld. Afscheid nemen van iemand die je dierbaar is verdient om “ruimte en tijd” voor te krijgen. Dat staat bij jou hoog in ’t vaandel. Wij hebben dat mogen ervaren.”

Mijn werkwijze

Eén persoon en niet steeds een ander gezicht. Vanaf het moment dat u mij belt om melding te maken van een overlijden tot en met de dag van de uitvaart ben ik als uitvaartverzorgster uw aanspreekpunt en regel voor u alle praktische zaken. Dit begint eventueel met het ophalen van de overledene, de laatste verzorging en de opbaring bij u thuis of in een uitvaartcentrum naar uw keuze.  

Het verzorgen van de overledene kunt u aan mij overlaten, maar we kunnen het ook samen doen. Ik leg u dan stap voor stap uit wat er gaat gebeuren en u kunt het op elk moment overnemen wanneer u dat graag zou willen. Het verzorgen gebeurt uiteraard met de grootste zorg en respect waarbij ik uw dierbare weer de vertrouwde aanblik wil geven voor een mooi en sfeervol afscheid. Na de verzorging ga ik of gaan we samen de overledene aankleden. Mijn advies is dan om voor kleding te kiezen die uw dierbare vaak aan had en waar hij of zij zich prettig in voelde. Het vertrouwde aanzien kan belangrijk zijn in uw verwerking.

Vervolgens maken we een afspraak voor een eerste gesprek waarin ik u uitleg wat u kunt verwachten tot en met de dag van de uitvaart. Stap voor stap en niet overhaast gaan we samen de dag van de uitvaart vormgeven. Ik luister hierbij naar uw wensen en ga niet alleen uit van het gebruikelijke. Uit ervaring weet ik hoe belangrijk het is dat u dagelijks wordt bijgestaan door één en dezelfde persoon waar u met al uw vragen terecht kan en die beseft hoe belangrijk uw persoonlijke wensen zijn. U kunt dan ook van mij verwachten dat ik open en betrokken met u samenwerk om een afscheid te verzorgen zoals u dat voor ogen had. In onze gesprekken bied ik u de nodige ruimte en rust waarin het mijn taak is om het overzicht te houden en de tijd te bewaken. Zo kunnen formaliteiten en rouwverwerking goed samen komen en zullen uw zorgen zorgeloos verlopen!

Op de dag van de uitvaart waarop het afscheid daadwerkelijk vorm heeft gekregen ben ik er om u te ondersteunen. Soms op de voorgrond maar meestal op de achtergrond. Samen maken we er een dag van waar u liefdevol op terug kunt kijken. De dag waarop een kostbaar leven herinnerd  wordt en u het draaiboek van deze dag zelf heeft ingedeeld.

“Je hebt de uitvaart supergoed verzorgd, heel betrokken, zorgzaam, lief, geduldig en opmerkzaam.”

Opmerkingen (15)

 1. Ingeborg van der Meijden

  De mooie website, het persoonlijke verhaal van Karin en de heldere uitleg over verschillende mogelijkheden sprak ons aan. Karin dus maar gebeld in deze moeilijke tijd. Al bij de eerste ontmoeting klikte het meteen en vonden we het fijn om haar om ons heen te hebben. Oprecht meelevend, warm, hartelijk én op een informele manier heeft ze ons stap voor stap door het proces begeleidt. Karin is een professional die de familie volledig ontzorgt en constant bereikbaar is voor ook die ene vraag die je nog kan bedenken. Karin heeft alles tot in de puntjes geregeld en daar waren wij heel blij mee. Namens de gehele familie: Bedankt, Karin!!

 2. Eric Appel

  Karin heeft voor ons de uitvaart=/crematie van mijn moeder tot in de puntjes goed geregeld, maar dan ook tot in de puntjes. Vanaf het 1e gesprek tot de plechtigheid, de rouwkaarten, rouwadvertentie, alles goed geregeld. Zij is warm en een menselijk mens, maar is tevens uiterst professioneel.

  Het bizarre is dat wij 9 dagen later Karin weer nodig hadden, maar dit keer voor mijn vader. Wederom alles tot in de puntjes geregeld.

  Zij heeft een grote zorg weggenomen, waar wij haar zeer dankbaar voor zijn.

 3. Madeleine

  Mijn vader is op toch nog verdrietige wijze op 24 maart overleden. Wat nu, dacht ik. Via Google gezocht naar iemand die kon helpen met het verzorgen van de crematie enz. Blind gekozen ( wel bewust niet op een van de grote spelers). Meteen een klik en Karin heeft met ons een zeer persoonlijke, warme afscheidsbijeenkomst geregeld. Dank je daarvoor.

 4. John en Jenny Webster

  Onze zoon overleed in zijn woonplaats Bolsward, geheel onverwachts. En NU denk je dan.
  Via internet vonden we Karin Uitvaartverzorgster. Bellen met Karin, ze heeft het heel druk op dit moment, maar na ons verhaal aangehoord te hebben zegt ze…..ik ga jullie helpen. Wat zijn we hier blij mee.
  Niets is te gek, alles kan en wordt tot in de puntjes geregeld.
  Karin zorgde ervoor dat onze zoon vanuit Drachten naar Groningen werd gebracht (financieel oogpunt) en op de dag van de crematie naar Uithoorn, zijn geboorteplaats, werd vervoerd.
  Wat het meest in onze herinnering zal blijven is de menselijke benadering van Karin. De tijd die ze voor ons had is onbetaalbaar.
  We kijken terug op een mooie en warme crematieplechtigheid waar we nog lang met een goed gevoel aan terug zullen denken.
  Karin heel veel dank hiervoor.
  John en Jenny.

 5. Danny de Graaf

  Hartelijk, betrokken en een uitstekende organisator: dat is Karin. Al bij de eerste ontmoeting met Karin voelden we ons bij haar thuis en vonden we het fijn om haar om ons heen te hebben. Geen kille zakelijkheid maar iemand die je op een hartelijke en informele manier stap voor stap door het proces begeleidt. Karin is zeer toegewijd, getuige het feit dat zij ook ’s avonds bereikbaar is voor vragen of om te overleggen. Daarnaast heeft ze een enorm oog voor detail. Ze regelt alles en laat niets aan het toeval over. We hadden ons echt geen betere uitvaartverzorgster kunnen bedenken en ik denk ook niet dat die er is. Namens mijn gehele familie: heel veel dank, Karin!!

 6. Anita

  Vorig jaar mei hebben mijn man en ik Karin ingehuurd voor mijn overleden moeder. Vanaf het eerste contact met Karin verloopt alles op rolletjes. Karin stelt vragen, wij geven antwoord en vertellen…Zij hoort je niet alleen, zij luistert naar je en vertaald alles naar een mooi en waardig afscheid van je familielid. Van mij krijgt Karin een dikke TIEN

 7. Mike Wood

  Karin is een uitvaartleidster, met oog en oor voor de familie. Heel bijzonder is het te mogen ervaren dat een uitvaart voor haar geen taak of baan is om uitgevoerd te worden, maar de laatste gelegenheid voor een familie hun geliefde met liefde en respect te begeleiden in de laatste momenten samen. Haar aandacht voor wie de persoon is geweest in leven, zijn of haar leven voor hen die achter blijven en in echte, liefdevolle en oprechte woorden te beschrijven die troost bieden is prijzenswaardig. Alhoewel haar aanwezigheid zichtbaar is tijdens een plechtigheid en toch ervoor zorgend dat de aandacht, niet op haar maar op de persoon die overleden is en diens leven en familie gevestigd word is bewonderenswaardig. Dank voor het feit dat ik dit mocht zien en ervaren, niet als een show maar als zorg die op zo een gelegenheid gepast en troostend is.

 8. Wim

  Het tijdsbestek waarin we alles moesten regelen, na het overlijden van mijn vrouw Marianne, was bijzonder kort. De wijze waarop Karin alles tot in detail regelde was nieuw voor mij. Het gaf ons een geweldige ontlasting, in deze moeilijke dagen. De familie, vrienden en relaties waren na afloop allen vol lof over deze “warme” mooie uitvaart.
  Bedankt Karin

 9. Marlies den Hartag

  Super begeleiding, erg meelevend en verzorgd tot in de puntjes.Erg blij en tevreden dat ik haar gekozen heb.Ontzettend bedankt Karin

 10. Mieke van Zijl

  Lieve Karin, op het moeilijkste moment in mijn leven, het overlijden van mijn lief, was jij een enorme warme steun voor ons. Het verzorgen van mijn man, na zijn overlijden , de manier waarop jij ,samen met mijn nicht, hem zijn waardigheid hebt terug gegeven, blijft voor mij van grote betekenis. Door jouw zeer persoonlijke aandacht en aanpak nam je een grote last van onze schouders. Je gaf ons heel veel vertrouwen. Het was heel fijn je te hebben leren kennen. We hebben, ondanks het grote verdriet, er een heel fijn gevoel aan overgehouden.
  Veel liefs, Mieke en Corien.

 11. Carolien

  Mijn vader is overleden, en nu? Ik heb hem altijd overal bij kunnen helpen, dat ging mij prima af, maar nu een uitvaart wat moet ik doen. Waar begin ik? Ik heb dit nooit eerder gedaan.
  Google dan maar, …Met Karin

  Wat ben ik jou dankbaar, je hebt ons van het begin tot het eind stap voor stap bij alles geholpen. In 5 dagen tijd zocht je ons meerdere keren op om de dingen te regelen, elke keer weer vol van begrip, geduld en warmte en met een luisterend oor stond jij voor ons klaar, wat een mooi mens ben jij.
  Lieve Karin, dank je wel. Dankzij jou hebben wij onze vader een mooi en waardig afscheid kunnen geven. Je bent een kanjer!

 12. Marjo

  Gelijk een goed gevoel bij Karin. Karin is een fijn mens om de laatste zorg voor mijn moeder mee te hebben kunnen delen. Is recht door zee, draait er niet omheen, is betrokken en luistert naar de wensen. Zij heeft bij gedragen aan een mooi afscheid. Bedankt!

 13. Marian van Heijningen

  Op kerstavond bereikte mij het trieste bericht van het overlijden van een cliënt. Ik ben toen op zoek gegaan naar een uitvaartondernemer die met gevoel voor de bijzondere situatie een waardig afscheid kon verzorgen, waarbij het beschikbare bedrag voor de uitvaart niet ongelimiteerd was. Na een aantal uitvaartondernemers telefonisch te hebben benaderd, had ik bij Karin direct het goede gevoel. Vooral ook de transparantie in de kosten, zonder verrassingen achteraf, onderscheidt haar, zonder dat dit afbreuk doet aan haar persoonlijke benadering.
  Een vakvrouw met het hart op de juiste plaats en een baken van vertrouwen tijdens zo’n moeilijke periode.

 14. Katja Jorissen

  Aardig, rustig, neemt zorg uit handen, maar neemt niet de regie over.
  Ik ben erg blij dat ik haar in de arm heb genomen voor de crematie van mijn moeder. Top

 15. Carla Erkelens

  Mijn vriend/partner is op 28 oktober 2017 overleden. Karin viel mij gelijk op door haar foto, een vriendelijke, warme en open blik. In tussen is de crematie geweest. Ook na de uitvaart staat Karin ons nog bij, wij hebben zo veel geluk gehad dat wij haar hebben gevonden. Ik kan alleen maar met veel lof over haar spreken. Wat een fantastische vakvrouw maar ook een fantastisch mens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Email : uitvaartverzorging@metkarin.nl
24/7 bereikbaar 06 39 78 34 16