Wie belt u als een naaste is overleden? – de uitvaartverzekering of de uitvaartverzorger?

Als u ziet dat uw fiets wordt gestolen uit de fietsenstalling dan zal u als eerste de politie bellen en niet de verzekeringmaatschappij waar u de fiets verzekerd heeft. Zo is het ook bij een overlijden, u belt eerst de uitvaartonderneming. Het verzorgen van de overledene is het belangrijkste op dat moment, niet de financiĆ«le afwikkeling van de uitvaart.

Bij ..met Karin uitvaartverzorging zit de afhandeling met de verzekeringsmaatschappij in het basistarief, u hoeft hier niet naar om te kijken. Wij hebben ruime ervaring met verschillende verzekeringsmaatschappijen zoals Dela, Monuta, Yarden, Reaal, Nationale Nederlanden.

Er zijn in principe  2 soorten uitvaartverzekeringen

Natura verzekering:

de verzekeraar levert de diensten die in een standaardpakket zijn opgenomen. Deze standaardverzekering dekt vaak lang niet alle kosten, hierdoor moet voor aanvullende wensen bijbetaald worden. De kosten van deze extra diensten zijn vaak erg hoog, in ieder geval hoger dan dat u deze wensen laat verzorgen door ons.

Het is niet verplicht om de uitvaart te lagen verzorgen door de uitvaartondernemer van de verzekering. Deze hanteert hogere tarieven dan bij die van ons. U kunt er dus voor kiezen om het bedrag van de diensten uit te laten betalen aan de uitvaartondernemer. De verzekeringsmaatschappij probeert dit ontmoedigen doordat ze aangeven minder over te maken dan dat de diensten werkelijk kosten (volgens het dure tarief van de uitvaartondernemer van de verzekeringsmaatschappij).

Mijn ervaring is dat het basistarief van ..met Karin uitvaartverzorging een stuk lager is, waardoor u toch dezelfde diensten krijgt zoals vermeld in het verzekeringspolis en daarnaast minder betaald voor de aanvullende wensen.

Kapitaal verzekering

Na het overlijden van de verzekerde wordt een vast bedrag uitgekeerd dat aan de uitvaart moet worden besteed. Hierbij kunnen de nabestaande zelf de keuze maken welke uitvaartonderneming de uitvaart mag verzorgen. Ook hierbij staat in de verzekeringspolis een telefoonnummer dat u moet bellen bij overlijden. Dit is een misverstand, u kunt gewoon de uitvaartondernemer bellen, dan regelen wij de afhandeling met de verzekering.

Email : uitvaartverzorging@metkarin.nl
Scroll naar boven