Laden…

Wie belt u als een naaste is overleden?  – de uitvaartverzekering of de uitvaartverzorger

Als u ziet dat er wordt ingebroken in een huis dan zal u als eerste de politie bellen en niet de verzekeringmaatschappij van de inboedelverzekering. Zo is het ook bij een overlijden, u belt eerst de uitvaartonderneming. Het verzorgen van de overledene is het belangrijkste op dat moment, de financiële afwikkeling van de uitvaart kan wel even wachten.

Bij ..met Karin uitvaartverzorging zit de afhandeling met de verzekeringsmaatschappij in het basistarief, u hoeft hier niet naar om te kijken. Wij hebben ruime ervaring met verschillende verzekeringsmaatschappijen zoals Dela, Monuta, Yarden, Reaal, Nationale Nederlanden.

Er zijn in principe  2 soorten uitvaartverzekeringen

Natura verzekering:

De verzekeraar levert de diensten die in een standaardpakket zijn opgenomen. Deze standaardverzekering dekt vaak niet alle kosten, hierdoor moet voor aanvullende wensen bijbetaald gaan worden. De kosten van deze extra diensten zijn vaak hoog, in ieder geval hoger dan dat u deze diensten door ons laat verzorgen.

Het is niet verplicht om de uitvaart te laten verzorgen door de uitvaartondernemer van de verzekeraar, deze hanteert hogere tarieven dan die van ons. U kunt ervoor kiezen om het bedrag van de verzekerde diensten uit te laten betalen aan de uitvaartondernemer. De verzekeringsmaatschappij probeert dit te ontmoedigen, ze geven aan minder uit te keren dan dat de diensten werkelijk kosten.  (volgens het hoge tarief van de uitvaartondernemer van de verzekeringsmaatschappij).

Mijn ervaring is dat het basistarief van ..met Karin uitvaartverzorging een stuk lager is, waardoor u toch dezelfde diensten krijgt zoals vermeld in de verzekeringspolis en daarnaast minder betaald voor de aanvullende wensen.

Kapitaal verzekering

Na het overlijden van de verzekerde wordt een vast bedrag uitgekeerd dat aan de uitvaart moet worden besteed. Hierbij kunnen de nabestaanden zelf de keuze maken welke uitvaartonderneming de uitvaart mag verzorgen. Ook hier staat in de verzekeringspolis een telefoonnummer dat u moet bellen bij overlijden. Dit is een misverstand, u kunt gewoon de uitvaartondernemer bellen, dan regelen wij de afhandeling met de verzekering.

 

Een afspraak maken

Wilt u meer informatie dan kunt u vrijblijvend contact opnemen met Karin Uitvaartverzorging 06 39 78 34 16.

Email : uitvaartverzorging@metkarin.nl
24/7 bereikbaar 06 39 78 34 16