Laden…
 • Vooraf uw wensen bespreken, ontlast uw nabestaanden

Vooraf uw wensen bespreken,
ontlast uw nabestaanden

Steeds meer mensen kiezen ervoor om bij leven hun uitvaart voor te bereiden. Daarmee voorkomt u dat nabestaanden moeten gissen naar uw wensen. Voor de naasten is het een waardevolle gedachte dat de uitvaart, wanneer het zover is, plaatsvindt zoals u zou willen. Er zijn vele keuzes en details die samen de uitvaart maken. Van de afscheidsmogelijkheden en het programma, tot de muziekkeuze en de sprekers. Een voorbespreking van uw uitvaart is dan ook aan te raden.

Samen …met Karin Uitvaartverzorging bespreekt u de mogelijkheden en maakt u de keuzes die ú belangrijk vindt. Uw wensen leggen we vast . Deze vormen de basis wanneer de uitvaart daadwerkelijk voorbereid wordt.  Zodat het precies zo gaat zoals u wilde.

Testament

Uw nalatenschap zwart op wit

Wanneer u overlijdt en u heeft geen testament, dan wordt uw nalatenschap verdeeld volgens de regels van het versterferfrecht. Hierin staat aangegeven wie recht hebben op uw vermogen. Deze rechthebbenden zijn uw erfgenamen. In een testament kunt u afwijken van de standaardregels van het versterferfrecht. U kunt bijvoorbeeld een of meer erfgenamen uitsluiten of voorwaarden en bepalingen opleggen aan de erfgenamen.

Opmaken door notaris

Een testament laat u opmaken door een notaris. De notaris laat bij het Centraal Testamentenregister in Den Haag inschrijven dat u een testament heeft opgemaakt.

Uitvaartverzekeringen

Veiligstellen biedt zekerheid

3 soorten verzekeringen

 1. Naturaverzekering: de verzekeraar levert de diensten die in het pakket zijn opgenomen. Maar de naturapakketverzekering dekt lang niet alle kosten. Gebruikelijk is daarom naast deze verzekering een naturabedrag- of sommenverzekering af te sluiten.
 2. Kapitaalverzekering: bij overlijden wordt een vast bedrag uitgekeerd dat aan de uitvaart moet worden besteed.
 3. Sommenverzekering: bij overlijden wordt een vast bedrag uitgekeerd dat nabestaanden vrij kunnen besteden.

Keuzevrijheid

Met een naturapakket/-bedrag lijkt alles geregeld, maar dat is lang niet altijd zo. Ook al wordt u verplicht door uw verzekeraar met een bepaalde uitvaartondernemer in zee te gaan, bent u zelf nog vrij om de uitvaart door ons te laten regelen. De verzekeraar keert u dan rechtstreeks het bedrag uit, waar u recht op heeft.

Bent u voldoende verzekerd?

Er zijn diverse mogelijkheden om u tegen de kosten van een uitvaart te verzekeren. Een van de belangrijkste vragen hierbij is: Wat zijn uw wensen met betrekking tot de uitvaart?

Persoonlijk advies

Medewerkers van …met Karin Uitvaartverzorging kunnen aan de hand van de door u vastgelegde wensen een begroting maken betreffende de hoogte van de uitvaartkosten.

levensdossier

Leg belangrijke gegevens vast

Met een levensdossier legt u alle relevante gegevens vast die uw familie, partner, executeur, notaris of anderen moeten weten om uw eigen uitvaart volgens uw wensen vorm te geven, uw nalatenschapswensen uit te kunnen voeren en uw administratie af te kunnen handelen. Maar zelf kunt u er tijdens u leven ook veel gemak van hebben als compleet naslagwerk voor belangrijke gegevens. En mocht u tijdens uw leven niet meer in staat zijn om zelf uw administratie te voeren, dan kan de vastlegging van relevante gegevens in uw levensdossier een goed uitgangspunt vormen voor degene die dat van u overneemt.

In een levensdossier legt u bijvoorbeeld vast:

 • – Persoons- en familiegegeven
 • – Vindplaats van belangrijke documenten, waaronder uw testament
 • – Een overzicht van uw financiële zaken
 • – Welke verzekeringen en bankrekeningen zijn er?
 • – Heeft u beleggingen?
 • – De gegevens van uw hypotheek
 • – Uw pensioen
 • – Uw digitale bezittingen: heeft u belangrijke dingen digitaal opgeslagen en hoe komen uw nabestaanden daar bij? Denk aan digitale opslag van documenten, foto’s en aan internetverzekeringen, internetbankrekeningen, automatische betalingen aan online diensten, uw registratie op social media
 • – Lidmaatschappen en abonnementen
 • – (donor)codicil
 • – Uw uitvaartwensen: wenst u een begrafenis of crematie, welke muziekvoorkeuren heeft u, aan welke bloemen heeft u een hekel? Of maakt het u allemaal niet uit? Ook dat is fijn voor de nabestaanden om te weten.

 

Wensenlijst

Een wensenlijst heeft geen officiële status en kan daarom alleen als leidraad worden gebruikt. Alleen een testament of een op de juiste wijze opgemaakt codicil, dat in zijn geheel handgeschreven, voorzien van datum en handtekening zijn rechtsgeldig.

De voorbespreking, dit is heel praktisch als het overlijden op korte termijn is te verwachten. De voorbespreking is heel praktisch en informatief van aard. We doorlopen samen met u alle stappen, zetten uw keuzes tot in detail op een rij en verwerken dit tot een draaiboek. Zo weet u zeker dat aan alles wordt gedacht en is vanaf het allereerste moment helder wie wat moet doen. Dat geeft rust voor uzelf en schept duidelijkheid voor uw nabestaanden.

Als u onderaan deze pagina uw gegevens invult, krijgt u de wensenlijst gemaild. Vul op deze wensenlijst zoveel mogelijk gegevens in. U kan of wilt misschien niet alle gegevens invoeren, maar hoe meer gegevens u invult hoe makkelijker het is voor uw nabestaanden. Na het invullen verzend u de wenslijsten naar …met Karin Uitvaartverzorging met het verzoek deze voor u in het archief te bewaren. Daarnaast kunnen we aan de hand van de wensenlijst een kostenschatting maken, hierdoor weet u vooraf wat de kosten van de uitvaart zullen zijn.

Het is ook mogelijk dat we (kosteloos en vrijblijvend) bij u langskomen en samen de wensenlijst invullen. We kunnen u in alle rust adviseren en uitleggen wat de verschillende mogelijkheden zijn. Na het bezoek kunt u de wensenlijst doornemen met familie en/of vrienden. De complete wensenlijst bewaren we daarna in ons archief.

 

Zie ook in het blog ‘wat te doen als iemand overlijdt’

Een afspraak maken

Wilt u meer informatie dan kunt u vrijblijvend contact opnemen met Karin Uitvaartverzorging 06 39 78 34 16 of vul onderstaand formulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

Email : uitvaartverzorging@metkarin.nl
24/7 bereikbaar 06 39 78 34 16